martes, 21 de octubre de 2008

València, país d'origen musulmà?

És veritat que el regne de València ocupa un territori que havai sigut musulmà durant l'època en que els islàmics ocupaven bona part de la península Ibérica. També és cert com es veu al mapa inferior que el que actualment conforma el´País Valencià està junt amb la part musulmana de Catalunya com a un regne de taifa independent del califat de Córboba.
Ara un conjunt d'associacions valencianistes i anticatalanistes (Centro Cultural Islámico, la Asociación Internacional de Valencianística, Rogle Cultural Constantí Llombart, Plataforma Juvenil Valencianista, Ateneu Cultural Borrianenc, Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano i Colectiu Ecologista Cavanilles) junt amb el Centre Islàmic de València reivindiquen l'origen musulmà del regne de València com a regne de taifa independent de Córboba.
La història d'aquestes reivindicacions es remonta a la insistènci d'aquests grups en que "la llengua valenciana" té un origen diferent al català que deriva de les llengües romanç que es parlaven al nostre territori en època visigòtica i que va derivar en la llengua actual amb influència del àrab andalusí; contra els lingüístes (la majoria) que afirmen que el valencià és una variant de la llengua catalana.
Curiosament, el 9 d'octubre es rememora la conquesta de la ciutat de València per el rei Jaume I i la fundació amb això del Regne (cristià) de València. Així que segons aquests grups anomenats valencianistes deuriem deixar de celebrar el 9 d'octubre per incogruències històriques.
Per cert, aquest colectius haurien de reivindicar també segons aquests mapes (publicats per Wellesley College als EEUU l'any 1997 i per tant poc sospitosos de catalanistes) els territoris de Tarragona i sud de Lleida que en aquell moment eren muslmans.

No hay comentarios: