miércoles, 5 de noviembre de 2008

EEUU es torna a equivocar amb Obama


El efecte Obama no és més que un gran treball de marketing. L'eufòria dels progres més ignorants sobre el tema em fa pensar en la gran decepció que es duran quan vegin que res no ha canviat.
L'aclamat Obama no pot treure les tropes d'Iraq. Sant Obama és partidari de mantenir la pena capital als Estats Units. Ni tan sols a aportat la novetat de la Seguretat Social universal als Estats Units- la va prometre amb la boca petita en un debat amb la Hillary Clinton que sí la tenia en programa-, ja que ha dit que és difícil de dur a terme, al menys en la primera legislatura. ( A EEUU hi ha prop de 40 milions de persones que no tenen accés a la sanitat pública)
Pel que fa al tema econòmic, les borses de mig mon han tancat a la baixa el dia de l'elecció del nou president dels Estats Units. I cal recordar que els assessors en matèria econòmica són en bona part els mateixos assessors que va tenir Bill Clinton, la qual cosa fa pensar en pocs canvis novedosos en matèria econòmica.
En matèria internacional a més de mantenir les tropes a Iraq i prioritzar Afganistan si que hi haurà canvis: de moment es parla d'una previsible visita a Kenya, país d'origen del flamant nou president, la qual cosa ha fet que asfaltessin una carretera local fins i tot abans de saber els resultats de les eleccions. Per altra banda el govern de Zapatero està esperant una futurible reunió (a saber si es donarà) entre el Govern espanyol i el Eststunidenc.

No hay comentarios: