viernes, 28 de noviembre de 2008

El caos de la Sanitat Pública Valenciana


140 metges d'Atenció Primaria de Castelló es neguen a firmar receptes d'especialistes que per la seua especial toxicitat precisen de visat.

Fa un any els metges d'Atenció Primària van firmar junt amb col·legis de profesionals, associacions científiques i representants de la Conselleria de Sanitat ; un acord de llibertat de prescripció.

El problema resideix en que alguns especialistes no ténen a l'abast el programa informàtic Abucasis, motiu per el qual al treure les receptes de l'ordinador les dirigeixen cap al metge d'Atenció Primària.

Així en un escrit a la Agència Valenciana de Salut, que per la seua part ha recomanat als metges que firmen els que els recomanen els especialistes, aquests metges "rebels" afirmen que : «Tenemos que recetar lo que creemos que tenemos que recetar según nuestra conciencia, no lo que nos digan que tenemos que prescribir. Esta práctica nos pone en un compromiso y puede acarrearnos repercusiones legales. El problema se solucionará cuando el especialista cuente con el programa informático y se haga responsable de sus propias recetas»

No hay comentarios: